Olli Moilanen (1987-) on helsinkiläinen säveltäjä, ja hän opiskelee tällä hetkellä sävellystä Sibelius-Akatemiassa Juhani Nuorvalan johdolla. Hänelle tärkeä sävellyksellisen inspiraation lähde on erilaisilla soittimilla improvisoiminen kenialaisista harpuista yläsävellauluun. Moilasen tavoittelee musiikissaan tekstuurin virtaavuutta ja kirkkaasti resonoivia sointeja, ja on kiinnostunut erilaisten tyylien sekoittamisesta.

Moilanen on säveltänyt paljon kuoromusiikkia, ja Helsingin Kamarikuoro esitti hänen sekakuorosävellyksensä Ruskan värjäämät lehdet  Zen-munkki Ryokanin runoihin Pohjoismaisilla musiikkipäivillä 2018. Hän on myös varsin ihastunut suomalaiseen nykyrunouteen, ja hän käytti Kristian Blombergin Valokaaria –teoksen tekstiä Jyväskylän yliopiston promootion 2016 juhlasävellyksessä Valonpaisumus sekakuorolle ja triangelille. Moilanen on voittanut jaetun 1. palkinnon kansainvälisen VocalEspoo kuorosävellyskilpailun sekakuorosarjassa 2014 teoksella Siivekkäiden loitsuaja. SULASOL kustantaa Moilasen kuorosävellyksiä. Instrumenttiteoksista mainittakoon Maria Puusaaren (RSO, Uusinta Ensemble) 2018 kantaesittämä sooloviuluteos Purkautuu itsensä kaltaiseksi musiikkia, runoutta ja kuvataidetta yhdistäneessä Salakuuntelu-klubi -esityksessä, ja syksyllä 2019 Korvat Auki -konsertissa Nynorsk Messingkvintett -vaskikvintetin tuleva kantaesitys Rain Dance. Hänen musiikkiaan on esitetty useissa maissa ympäri Eurooppaa, sekä Keniassa ja Etelä-Afrikassa.

Moilanen toteuttaa vuoden 2020 Ars Moriendi -festivaalilla KUOLEMA UNPLUGGED -lavarunousillan osana monitaiteellista työryhmää.