La 16.11.2019 – klo 13 – Tuomiokirkon Krypta – Kirkkokatu 18

Flow of death tekee tilaa kuoleman ja kuolevaisuuden kanssa olemiselle. Teos on yhdistelmä kokemuksellisuutta, esityksellisyyttä ja installaatiota. Flow of death on ensi-illassa Helsingissä Querq-tapahtumatilassa 11.12.2019 ja siitä esitetään prosessin eri vaiheissa otteita Ars Moriendi -festivaalin lisäksi Zodiak – Uuden tanssin keskuksen Z-free ohjelmassa marraskuun lopulla. Teoksen työryhmään kuuluvat tanssitaiteilijat Elina Hauta-aho, Aino Voutilainen, Laura Pietiläinen, Linda Priha, äänisuunnittelija Jouni Tauriainen, valo- ja tilasuunnittelija Anttoni Halonen sekä puvustusta konsultoi Maria Sirén.

Ars Moriendi -festivaalilla Flow of death esitys kutsuu kanssaihmisiä pysähtymään hetkeksi oman kuoleman ja kuolevaisuuden äärelle. Asun tässä lihassani, joka on vahva ja hauras, lopulta mätänevä, hajoava, uutta elämää tuottava. Flow of death esitys rakentaa tilan jossa saa olla kuolevainen ja lähentyä kysymyksiä kuten miten toivon kuolevani, kuinka haluan tulla haudatuksi, mitä tapahtuu tälle fyysiselle keholle, entä mielelle ja sielulle? Ars Moriendi -festivaalille työryhmä on koonnut ensi-iltaan vielä matkalla olevasta teoksesta otteita, jotka kutsuvat sekä katsojia että esiintyjiä yhdessä nojailemaan vasten kuolemaa ja omaa kuolevaisuuttaan. 

Flow of death –teoksen synnyssä yksi oleellinen osa on avoimuus. Teoksen työstö aloitettiin keväällä 2019 kaikille avoimilla harjoitussessioilla, joita jatketaan syksyllä 2019. Matkalla kohden ensi-iltaa teosta avataan sen prosessin eri vaiheissa näissä kahdessa julkisissa ulostuloissa, Ars Moriendi -festivaalilla ja Z-free ohjelmassa. Teos on pari And Life -esitykselle (ensi-ilta 2020).