La 27.11.2021 klo 19.00, Itäinen Brahenkatu 13

Siistin kylpyhuoneen keskellä makaa soikea hiilikuitutankki. Huoneen sininen valo kiiltää valkoisesta pinnasta. Yritän tuloksetta saada mieleeni, mistä tieteiselokuvasta näky minua muistuttaa. Astun sisään höyryävään tankkiin ja istun alastomana matalaan suolaveteen.

Kansi sulkeutuu niin hitaasti, että se tuntuu lopulliselta. Ympäröivän huoneen automaattinen valaistus kajastaa kannen raosta vielä hetken, mutta pian pimeys on täydellistä. Käyn makaamaan kehonlämpöiseen veteen ja tunnustelen uutta ympäristöäni. (Suomen Kuvalehti 2018)

*

Kellunta on osallistava kokemustapahtuma 15 hengelle, johon voi osallistua kahdella vaihtoehtoisella tavalla. Kolme osallistujaa saavat nauttia kolmen tunnin intensiivisestä kelluntakokemuksesta Kallio Floatin kelluntatankin syvässä hiljaisuudessa. Näiden kolmen osallistujan kellunta muodostaa ajallisen raamin kollektiiviselle kuolemanpohdinnalle, joihin muut osallistujat käyvät. Kuolemanpohdinnassa hyödynnetään vapaan assosioinnin menetelmää sekä tapahtumaa varten kehitettyä ääneen sanomisen  rituaalista rakennetta eli ’kellumista’. Kolmen tunnin kellumisen jälkeen osallistujat kokoontuvat yhteiseen lopetukseen.

Osallistuminen kelluntatankissa maksaa 95€, assosiaatiokellujille tapahtuma on maksuton.

 

*

Kellunta on mahdollisuus uudenlaiselle tavalle keskustella ja kohdata ihmisiä äärellisen ja ääriviivattoman risteyksessä. On vaikeaa kuolla, sillä menetämme kuollessamme niin paljon. Mikä on  ajatuksesi kuoleman edessä ? Miltä tuntuu astua tyhjyyteen? 

*

Voit jakaa ajatuksiasi sen verran ja sillä henkilökohtaisuuden asteella kuin haluat ja koet itsellesi mielekkääksi. Tämä voi tarkoittaa myös hiljaisuutta. 

*

Kellunta tapahtuu Float Kallion tiloissa (Itäinen brahenkatu 13). 

Float kallion kellunta-allas on valolta ja ääneltä suojattu tila. Altaan pohjalla on ihonlämpöistä ja kelluttavaa suolavettä. Veteen käydään makaamaan ja etsitään hyvä asento. Mitään muuta ei tarvitse tehdä. Kellunta-allas tarjoaa lempeän kohtaamisen tyhjyyden kanssa. Aistikokemuksista vapautuneena kehon rajat alkavat hälvenemään mahdollistaen minuuden kerrokset kuorinnan. Kellunta-allas kutsuu päästämään irti.

 *

Luota, rentoudu, sinun ei tarvitse saavuttaa mitään.

Kellunta -tapahtuman fasilitoi Ars Moriendi -työryhmä sekä Float Kallion henkilökunta

HUOM! Pyydämme huomioimaan, että tilaisuuteen voi osallistua vain täysin terveenä. Lisäksi tapahtumaan osallistuminen edellyttää koronapassia.