17.11.2020, klo. 17.30–19.30/20, Aboa Vetus & Ars Nova, Factory, Itäinen Rantakatu 4-6, Turku

Ars Moriendi Turku tapahtuman ensimmäisenä päivänä keskustellaan elämään ja kuolemaan liittyvistä yhteisistä ja eksistentiaalisista teemoista. Turun yliopiston viisaiden naisten paneelikeskustelussa pohditaan, miten kuolemasta kerrotaan ja miten se kuvitellaan meillä ja muualla. Entä miten siitä kirjoitetaan ja miten sitä käsitellään taiteessa? 

Paneelikeskusteluun osallistuvat kuolemantutkija, antropologi Maija Butters, kulttuurihistorian dosentti Maarit Leskelä-Kärki, uskontotieteen dosentti Tiina Mahlamäki sekä kirjallisuustieteen professori Hanna Meretoja. Paneelin juontaa Päivi Kosonen.  

Keskustelun lopuksi tehdään pieni kirjoitusharjoitus, jossa jokainen osallistuja saa liittää yhden lauseen osaksi kollektiivista Ars Moriendi -sanataideteosta.

Illalla kuullaan myös Anna-Maria Toivosen musiikkiesitys. Anna-Maria Toivonen on musiikkiterapeutti, kansanlaulaja ja tarinankertoja.

Ars Moriendi Turku -tapahtumat muodostavat kolmipäiväisen temaattisen kokonaisuuden, jossa kuitenkin jokainen päivä on oma itsenäinen tapahtumansa. Voit osallistua yhteen tai useampaan tapahtumaan. Jokainen päivä vaatii erillisen ilmoittautumisen.