Ti 23.11.2021 klo 19–20 Helsingin tuomiokirkon krypta, Kirkkokatu 18

Ars Moriendi Helsinki järjestää kuolemaa käsittelevän kirjailijapaneelin osana Ars Moriendi – festivaalia

Paneeli kokoaa yhteen laajan kattauksen asiantuntijuutta – faktaa, fiktiota, tunteita ja kokemuksia, tietokirjantekijöitä ja kokemusasiantuntijoita – moninaisia näkökulmia suomalaiseen suruun. 

”Äiti istuu kotona kuolleen lapsen kanssa huoneessa, jossa on neljä nurkkaa, niiden välissä neljä seinää ja seinien välissä pakko ymmärtää:  aika on minun paikkani, ei ole muuta paikkaa mennä.”

*

Kuolemassa on kyse konkreettisista käytännöistä, ajasta ja ajattomuudesta, yksityisestä surusta, rakkaudesta, mutta samalla myös ilosta. Mitä merkityksiä annamme erilaisille elämänkokemuksille? Ne vaikuttavat ihmissuhteisiin, ”eikä jälki läheskään aina ole kaunista, vaikka rakkaudella ja toivolla on tarinassa paikkansa.”

Panelistit:

Silja Vuorikuru – Kultalintu, mustasulka

Julia Virkkunen – Salassa pidettävä

Henna Mäkelin – Syöpäkortti

Miia Kontro – Portilla

Sarianne Hartonen – Kuolevaisen käsikirja

 

Keskustelun fasilitoi Ars Moriendi -työryhmä

 

Valtaosa osallistujista on saanut kaksi rokotetta. Pyydämme huomioimaan, että tilaisuuksiin voi osallistua vain täysin terveenä. Suosittelemme lisäksi ajankohtaista testausta ennen tilaisuuteen saapumista niiltä aikuisilta, joilla ei ole rokotteita. Toimenpide on helppo ja edullinen suorittaa esim. apteekeista ja marketeista saatavalla itse tehtävällä testillä.