To 19. – La 21.11.2020, Helsingin Tuomiokirkon krypta, Kirkkokatu 18

Taiteilija tavattavissa kryptassa to 16 – 18, pe 16 – 18 ja la 13 – 14 / 16 –17.

Kuihtuvaa kauneutta on Maarit Myllysen Ars Moriendia varten rakentama installaatio: 

Paluu lapsuuden maisemiin Päijät-Hämeeseen on mahdollistanut kasvien tarkkailemisen, ihmettelyn ja ihastelun eri vuodenaikoina. Luonnon kiertokulku tekee Myllyseen vaikutuksen: “On upeaa seurata kasvien heräämistä keväällä, kasvua ja kuihtumista syksyllä. Hiili ja ravinteet toteuttavat luonnollista kiertoaan.” 

Kasvit ovat tulleet myös Myllysen taiteelliseen työskentelyyn. Teolliset, muovipohjaiset materiaalit alkoivat ahdistaa ympäristöstä huolehtivaa taiteilijaa. Hän hurahti ekoprinttien tekemiseen, jossa kasvien omat värit ja muodot painautuvat paperille kattilassa keittämällä luonnonmukaisesti, ilman keinotetekoisia aineita. “Pidän ajatuksesta, että työskentelen kasvien kanssa, en vain materiaalia hyödyntäen.” 

Ars Moriendin Kuihtuvaa kauneutta – ekoprinttejä kuolevista kasveista -installaatio syntyi Myllysen intohimosta tehdä kimppuja kaikkina vuodenaikoina. Erityisesti syksyisten, kuihtuvien ja kuolevien kasvien estetiikka pysäyttää. Kasvien osat kuihtuvat, mutta samalla luonnon kiertokulku jatkuu, meistä riippumatta. Siinä on jotain lohdullista. Ekoprintit ovat kuin muistolaattoja, joihin painautuneina kasvien hauras, mutta samalla vahva kauneus säilyy. 

Valokuvat: Maarit Myllynen Ekoprint paperille n. 10 x 15 cm

Installaation tai sen osien hintatiedot:

maarit.myllynen@gmail.com, 050-4032373