La 16.11.2019 – klo 1012.30 – Tuomiokirkon TapuliUnioninkatu 34

“Ihmisen elinpäivät ovat niinkuin ruoho,hän kukoistaa niinkuin kukkanen kedolla.
Kun tuuli käy hänen ylitsensä,
ei häntä enää ole,
eikä hänen asuinsijansa häntä enää tunne.”

– psalmi 103: 15-16

Kuoleman todellisuus kirkastaa elämän. Taideterapian menetelmiä hyödyntävässä työpajassa tutkitaan kuolema ja omaa elämää. Noin 2500-2200 vuotta sitten tallennetuissa psalmeissa ihminen pohtii muun muassa elämän ja kuoleman kysymyksiä. Psalmit ovat alunperin olleet lauluja, joita on laulettu niin valitus-, ylistys-, vuoro- kuin matkalauluna. Runomuotoiset teksti puhuttelevat yhä tänä päivänä.

“Kun tuuli käy hänen ylitsensä” -työpajassa asetumme pohtimaan kuoleman ja elämän todellisuutta peilinämme tuhatvuotiset psalmitekstit, oma elämä ja ympäröivä todellisuus.

Työskentely ei edellytä mitään aiempaa taitoa tai kokemusta sen enempää taideterapian menetelmistä kuin taiteen tekemisestä. Vaikka matkamme on yhteinen, jokainen osallistuja kulkee omaa polkuaan, muiden kokemusta ja maailmankuvaa kunnioittaen. Uteliaisuus, avoimuus  ja halua lähteä tutkimaan teemaa riittävät. Työpajan kesto on 2,5h. Luottamukselliseen ryhmään mahtuu 10 osallistujaa, ennakkoilmoittautuminen välttämätöntä. Vetäjänä toimii ryhmätaideterapeutti Kristiina Huotari.

Työpajan osallistujamäärä on täynnä!