Pe 20.11.2020,  klo 18– 21, Helsingin Tuomiokirkon krypta, Kirkkokatu 18

Ensimmäinen kotimme kohdussa on samalla myös hauta. Kuolema on jokaisen tänne syntyneen elämänkumppani, joka tulisi kohdata pelotta. Kirjassaan Rakkaus muuttaa kaiken bell hooks toteaa, että “Televisiossa jatkuvalla syötöllä esitettävä kuolema spektaakkeli ei valmista millään tavoin kohtaamaan kuolemaa tietoisesti, selvästi tai tyynenä. Kun kuoleman palvonta on juurrutettu pelkoon, se estää elämästä kokonaisvaltaisesti ja hyvin. — Rakkaus voimauttaa elämään kokonaisvaltaisesti ja kuolemaan hyvin. Kuolemasta tulee täten elämän lopun sijaan osa elämää.” Kuoleman kanssa kannattaa siis luoda avoin ja vastavuoroinen suhde. Aivan kuten ihmissuhteissa vain toisiaan arvostaen ja ymmärtäen luodaan tasapaino itsen ja toisen; elämän ja kuoleman välille.

Mitä sanottavaa juuri sinulla olisi kuolemalle, omalle elinkumppanillesi?

Kuolema unplugged kutsuu sinut jakamaan rakkausrunosi, oodisi tai kriisikeskustelusi kuoleman kanssa akustisesti tai vaihtoehtoisesti vain nauttimaan erilaisista runoesityksistä.

Tapahtuma alkaa klo 18 Francis North ja Leena Sainion lavarunoesityksillä. Tämän jälkeen on viiden kuratoidun akustisen avomikkaajaan, eli haamumikkaajan, vuoro puhutella kuolemaa impromusiikin tukemana. Lopuksi pääsee vielä viisi illasta inspiroitunutta esiintyjää näkymättömän avomikkimme ääreen esittämään avointa runodialogiaan kuoleman kanssa. Esitysten jälkeen kokoonnumme vapaaehtoiseen ja -muotoiseen jälkipaneeliin, jossa voi halutessaan jakaa illan aikana heränneitä ajatuksia, tunnelmia ja oivalluksia kuolemasta.

Musiikista vastaavat Aino Juutilainen (sello) ja Olli Moilanen (ud, kitara, bassonokkahuilu ja perkussiot).

Hakemuksesi kuratoituun haamumikkiin tulee lähettää 7.11.2020 mennessä alla olevalla lomakkeella: Sisällytä hakemukseesi esitettävä(t) runo(t) sekä mahdolliset toiveesi ja/tai ideasi impromusiikin suhteen. Huomioi myös, että kuratoidut haamumikkipaikat ovat max. 5 min pituisia.

Lopun avoimeen haamumikkiin (5 kpl) ilmoittaudutaan paikan päällä sen vastaavalle tuottajalle, Ainokaisa Huuskolle. Halutessasi saat esitykseesi impromuusikkojen säestyksen.