Keskiviikko 24.11. klo 18. 00, Helsingin tuomiokirkon krypta

 

Kuoleman kasvot -tapahtuma koostuu kahdesta itsenäisestä, mutta yhteenliittyvästä osasta. Ensin katsomme Kiti Luostarisen dokumenttielokuvan Kuoleman kasvot ja tämän jälkeen avaudumme yhteiseen kuolemantarinointiin.

Kuoleman kasvot -dokumenttielokuva kertoo kuoleman kohtaamisesta. Saattohoitokodin potilaille kuolema on kipeä ja pelottava, mutta se voi olla myös täynnä rakkautta ja kiitollisuutta. Elokuvassa Luostarinen menee vapaaehtoistyöntekijäksi saattohoitokotiin ja kuvaa arkea siellä. Luostarinen on kertonut haastattelussa ajan Terhokodissa olevan yhä arvokas kokemus. Elokuva on vuodelta 2003 ja sen kesto on 53 min.

Kiti Luostarinen on paikalla tilaisuudessa. 

*

Elokuvan jälkeen avautuu Tarinabaari. Tarinabaarissa jaetaan pienissä pöytäkunnissa kuolemaan liittyviä ajatuksia keskittymista ja keskinäistä kuuntelua tukevaa rakennetta hyödyntäen. llan aikana voi lisäksi halutessaan kertoa tarinansa koko yleisön edessä.  Tarinabaari ammentaa osittain Luostarisen elokuvan teemoista, mutta samalla se asettuu myös osaksi Ars Moriendin -festivaalin aiempien vuosien Kuolemantarinat-itapahtumien jatkumoa.  

Tarinabaaria emännöi Ars Moriendi työryhmä.