La 16.11.2019 – klo 10–16 – Tuomiokirkon KryptaKirkkokatu 18

Post Death on kollektiivinen runotyöpaja ja installaatio, jossa tutkitaan näkemyksiä ja kokemuksia kuolemasta. Teos havainnollistaa, kuinka lyyrinen kieli mahdollistaa monesti niinkin abstraktin teeman kuin kuoleman sanallistamisen arkikieltä osuvammin. Jokaisella meistä on oma tapamme sanoittaa kuolemaa.

Osallistuvat kirjoittavat post-it-lapuille vastauksia erilaisiin kuolemaa koskeviin kysymyksiin ja jättävät vastaukset työpajan ohjaajille. Lopulta osanottajien sanoista syntyy kollektiivinen runokollaasi kuolemasta. 

Post Death on reaaliajassa kehittyvä runoinstallaatio, johon kukin saa antaa aikaansa juuri niin paljon kuin haluaa. Osallistujat voivat siis vain piipahtaa hetken, jäädä pidemmäksikin aikaa kirjoittelemaan, tai palata työpajaan oman mielen mukaan. 

Työryhmä

Työpajan toteuttavat Aija Salovaara ja Jenni Hurmerinta, jotka ovat ohjanneet yhdessä sanataiteellisia kirjallisuusterapiaistuntoja psykogeriatrisilla, palliatiivisilla ja saattohoito-osastoilla vuodesta 2016 alkaen. 

  • Vastaa alla oleviin kysymyksiin omin sanoin. 
  • Voit tulkita kysymyksiä kuten itse koet sopivaksi, ja vastauksissa saa käyttää halutessaan luovuutta ja mielikuvitusta. 
  • Vastaukset voi jättää täysin anonyymisti, mutta voit halutessasi merkitä vastaustesi yhteyteen nimesi ja yhteystietosi.