La 21.11. 2020 klo 11-14,  Helsingin Tuomiokirkon krypta, Kirkkokatu 18.

Onko meillä enää aikaa ikävystyä? Älypuhelimien, projektien ja tehokkuuden aikakaudella nykyihmisellä on yllin kyllin keinoja vältellä tylsyyttä. Onpa myös sanottu, että me pelkäisimme ikävystymistä. Mikä siinä pelottaa? Ikävystymisen kokemusta voisi kuvailla pieneksi kuolemaksi – kiinnostuksemme ja uppoutumisemme ympäröivään maailmaan kuolee hetkeksi pois. Mitä syntyy tilalle? Mitä ikävystyminen oikeastaan on? Voiko se opettaa meille jotakin?

Ars Moriendi tarjoaa tilaisuuden kokoontua dialogiin tarkastelemaan tätä perustavaa ilmiötä, johon ovat ajan saatossa tarttuneet niin filosofit, runoilijat kuin tieteilijätkin. Dialogissamme lähtökohtana ovat omat ikävystymisen kokemuksemme. Kokemuksia jakamalla ja tutkimalla pyrimme laajentamaan ja syventämään ymmärrystämme.

Aikamme slogania käyttäen: ikävystyminen – uhka vai mahdollisuus? Tule ottamaan selvää.

Dialogien päätteeksi klo 14.15 – 14.45 kokoonnutaan vielä yhteen ryhmään jakamaan oivalluksia aiheesta ja dialogityöskentelystä. Loppukeskustelu on kaikille avoin.

Kaikki aiheesta ja tutkivasta dialogista kiinnostuneet ovat tervetulleita!

Dialogeja vetävät filosofian praktikot Aliisa Nummela ja Anu Virtanen.

Dialogiin osallistuminen edellyttää läsnäoloa koko klo 11-14 välisen ajan. Dialogit käydään omissa erillisissä tiloissa.

Saat ilmoittautumisen jälkeen lisäohjeita. Dialogiin osallistuminen ei vaadi ennakkotietoja filosofiasta, yhdessä ajatteluun taipuvainen mieli riittää.

Järjestäjät: Ars Moriendi ja Filosofisen praktiikan verkosto ry.