PERUTTU, Yhteisötaideteos toteutetaan 2021

Ihmiskunta tekee kuolemaa tappamalla ensin suuren osan ekosysteemistä eli elinehdostaan. Alati kiihtyvä lajien sukupuutto ei ole ensimmäinen – vaan ensimmäinen, jonka ihminen on aiheuttanut. Kuudes sukupuuttoaalto puhuttelee useita taiteilijoita ja yleisöä syvästi peruuttamattomuutensa takia. Katsoja voi kysyä itseltään: Elänkö oikein, mitä tämä kaikki tarkoittaa, mitä voimme tehdä?

Marraskuun 6.–.8. päivänä (TYÖPAJA PERUTTU) Helsingin Työväenopiston Itämeriviikolla Itämerentalolla on kiinnostuneilla mahdollisuus osallistua, uppoutuen kuudenteen sukupuuttoaaltoon ja luoden aiheen tiimoilta kantaaottavan yhteisötaideteoksen. Viikonlopun aikana aiheeseen syvennytään mm ympäristöekologian peruskäsitteiden sekä ajankohtaisten taiteen esimerkkien kautta. Valmis teos toteutetaan hyödyntäen hukkamateriaaleja nopeiden prototyyppien muotoilumetodin kanssa.

Viimeiset jäähyväiset –teos ja siihen liittyvä työpaja toteutetaan muotoilija, tuottaja ja aktivisti Tehilah Auramon johdolla vuoden 2021 -festivaalille.